Mölndal bandy vann mot Åtvidaberg, men med två matcher kvar att spela i kvalserien är det osannolikt att de tar sig upp till herrarnas allsvenska i år. Arkivfoto: Linus Olsson.

Allsvenskan svår att nå för Mölndal

Det blev seger mot Åtvidaberg i kvalserien för Mölndal bandys herrar under onsdagskvällen. Men drömmen om att gå upp till allsvenskan ser ut att vara utom räckhåll.

Mölndal bandy spelade igår, onsdag, mot Åtvidaberg i herrarnas kval till allsvenskan. Precis som första matchen mot östgötarna var det Mölndalslaget som tog hem segern, den här gången med sex mål mot fem.

– Jag tyckte att vi fick en bra start. Vi gjorde ett ganska snabbt mål med en vacker nedtagning och lyftning. Det var en ganska jämn match, men jag tycker att vi hade taktpinnen hela tiden och vår målvakt var fantastisk i första halvlek, säger tränaren Jan Adolfsson.

Nu återstår det två allsvenska kvalmatcher för Mölndal. I teorin kan de fortfarande ta hem kvalet, men då skulle de behöva göra ohyggligt många mål och vinna de två kvarvarande matcherna, samtidigt som ledande Åby/Tjureda förlorar båda sina sista matcher.

– De har betydligt bättre målskillnad än vad vi har och även om de får stryk så är det väldigt många mål som vi måste göra. Så det känns som orealistiskt att vi ska ha en chans att gå upp, säger Jan Adolfsson.

Han tycker ändå att segern i onsdagens match har betydelse för laget.

– Det betyder jättemycket att vinna matcher i kvalserien och känna att vi är med, eftersom vi har målsättning långsiktigt att gå upp i allsvenskan. Då vill man känna att vi är mogna, säger Jan Adolfsson.

Han tillägger att de hoppas ta steget upp till allsvenskan nästa år eller året därefter. Kvalspelet har gett tränaren besked om att de är på rätt väg med sitt unga lag.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031 – 86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar