Det är på Åbytravets stora parkeringsytor som majoriteten av de långväga löparna kommer att parkera. Arkivfoto: Linus Olsson.

Åby – ett nav i varvet

Parkeringsytorna vid Åbytravet kommer att ha en central roll för Göteborgsvarvet på lördag. Det är där som alla långväga bilister kan ställa sina bilar.

Läs mer: Hon har hand om varvets medaljer

Det är nu sjunde året i rad som Göteborgsvarvet samarbetar med Åbytravet för att tillhandahålla parkeringsplatser för löpare som ska springa de 21 kilometrarna. Därifrån bussas löparna vidare.

– I år kommer de att få ta bussen direkt till Svenska mässan där de hämtar sina nummerlappar. Det går ingen buss direkt till starten så därför rekommenderar vi bara alla som ännu inte hämtat sin nummerlapp att ställa sig på Åby, säger Mattias Grahn, kommunikationsansvarig för Göteborgsvarvet.

De som har nummerlapp bör istället parkera i Högsbo eller i stan. När löparna som parkerat på Åby sprungit i mål slipper de dock åka buss omvägen via Korsvägen.

Kommer alla platserna på Åby att räcka tror ni?

– Ja, vi har 1500 platser och det var inte fullt i fjol så det borde räcka. Folk har varit väldigt nöjda med hur det här fungerat i och med att alla transporter löser sig, säger Mattias Grahn.

Christopher Kullenberg Rothvall

031-86 84 21

sport@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar