Tung förlust för Mölndal i toppmatchen mot Ulricehamns IF

Det var två topplag som möttes i HockeyTvåan södra A fortsättning herr på lördagen. Mölndal förlorade, på hemmaplan mot andraplacerade Ulricehamns IF med 3–5 (1–1, 2–3, 0–1).

|

– Dagens match spelades mellan två bra lag som båda ville spela hockey. Det var full fart och få avblåsningar. Det böljande spelet där lagen omväxlande tog kommandot över långa spelsekvenser kunde ha slutat hur som helst. I dag vann Ulricehamn. I morgon är det returmatch borta. Då tänker vi vända på siffrorna, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg efter matchen.

Mölndal hade en fin rad med åtta raka matcher utan förlust inför lördagens match.

Första perioden var jämn. Ulricehamns IF inledde bäst och tog ledningen genom Hugo Roth efter 4.44, men Mölndal kvitterade genom Felix Dynell efter 16.27. Ulricehamns IF gick med två raka mål i andra perioden upp i en 1–3-ledning, innan Mölndal svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Felix Dynell för framspelad av Simon Nordberg efter 9.44.

I slutminuterna var det dock Ulricehamns IF som tog greppet. Gabriel Klippinge gjorde 3–4 efter 17.21, på pass av Linus Karlsson. Ulricehamns IF punkterade matchen med ett 3–5-mål med 26 sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Olle Rapp. 3–5-målet blev matchens sista.

Ulricehamns IF:s Linus Karlsson hade tre assists.

Det här betyder att Mölndal ligger kvar på första plats i tabellen.

I nästa match möts lagen igen i Lassalyckans Ishall, söndag 6 mars 16.00.