Tredje perioden avgörande när Lindome föll mot Myggenäs

Lindome var med bra borta mot Myggenäs i division 3 Västsvenska herr i innebandy, men föll trots det med 4–5 (1–2, 1–0, 2–3). Avgörandet kom i tredje perioden, där Myggenäs var hetare.

|

– En oerhört jämn och böljande match där vi tyvärr drog det kortaste strået denna gång. Det var dock en rejäl förbättring från de två senaste matcherna där vi återigen agerar som ett lag. Vår taktik att sätta vår starkaste defensiva femma mot deras bästa höll på att löna sig, vi tar nya tag mot Pixbo nästa vecka. Hela laget gör en bra insats men vill lyfta Adam Bladh som är vår klart bästa spelare idag, tyckte Lindomes lagledare Martin Jonsson, efter matchen.

Jakob Johansson stod för Myggenäs avgörande mål 18.34 in i tredje perioden.

Lindome tog ledningen efter fem minuters spel, genom Daniel Sävhed på pass av Oliver Lundström.

Myggenäs kvitterade till 1–1 efter 14.48, genom Linus Sjösten framspelad av William Sirén.

Myggenäs tog också ledningen efter 15.41, genom William Sirén framspelad av Karl Jyborn. Efter 1.35 i andra perioden nätade Oliver Lundström, på pass av Christoffer Bengtsson och kvitterade för Lindome. 3.40 in i tredje perioden nätade Lindomes Christoffer Björkman framspelad av Mats Karlsson-Eriksson och ökade ledningen. Men ledningen skulle visa sig vara bedräglig.

9.42 in i perioden slog Erik Asker till på pass av Linus Sjösten och reducerade.

Efter 15.07 slog Christoffer Carlsson till framspelad av Jakob Johansson och kvitterade för Myggenäs.

Myggenäs tog ledningen med 01.26 kvar att spela genom Jakob Johansson på pass av Christoffer Carlsson. Johansson fullbordade därmed Myggenäs vändning.

Myggenäs har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Lindome har en oavgjord och fyra förluster. Förlusten var Lindomes andra uddamålsförlust.

Myggenäs ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Lindome är på nionde plats.

Lindome tar sig an Kungälv i nästa match hemma söndag 4 december 14.30.