Tre poäng till Mölndals IBF efter avgörande i slutperioden mot Backadalen

Mölndals IBF vann hemma mot Backadalen i division 1 Västsvenska dam i innebandy med 5–3 (1–1, 1–1, 3–1). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Mölndals IBF avgjorde.

|

Första perioden var jämn. Backadalen inledde bäst och tog ledningen genom Frida Nyberg efter 6.13, men Mölndals IBF kvitterade genom Moa Cedhagen i slutet av perioden.

Backadalen gjorde 1–2 genom Sandra Hugosson efter 11.18 i andra perioden.

Efter 13.00 av perioden kunde Moa Cedhagen kvittera till 2–2 för Mölndals IBF.

Backadalen tog ledningen på nytt genom Elin Nyman efter 9.50 i tredje perioden.

Mölndals IBF vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 2–3 till 5–3. Det sista målet kom med 25 sekunder kvar av matchen.

Mölndals IBF:s Moa Cedhagen stod för två mål och ett assist.

Mölndals IBF har tre segrar och två förluster och 24–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Backadalen har fyra vinster och en förlust och 42–21 i målskillnad.

Med två omgångar kvar är Mölndals IBF på sjunde plats i tabellen, och Backadalen är på fjärde plats.

Söndag 5 mars 17.00 spelar Mölndals IBF borta mot Landvetter.