Straffar avgjorde för Mölndal i bortasegern mot Sölvesborg

Sölvesborg mötte Mölndal borta i en match i HockeyTvåan Alltvåan södra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde Mölndal vinna med 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0). Det avgörande straffmålet stod August Ridell Boman för.

|

– Ett bra lag vinner även då de spelar dåligt, så var det för oss i dag. Vi saknade vilja och energi i två perioder innan laget tog tag i det och visar vinnarmentalitet. Vi dominerar spelet i tredje och det bli övertid och straffar. Vi vinner matchen genom stark lagmoral och Philip Lönn i målet som stänger igen under straffläggningen, tyckte Mölndals lagledare Sven Liedberg, efter matchen.

Segern var Mölndals femte på de senaste sex matcherna.

Första perioden var jämn. Sölvesborg inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Marcus Lind efter 1.01, men Mölndal kvitterade genom Simon Hagert efter 08.10. Efter 1.02 i andra perioden nätade Isak Ivehed, på pass av Calle Olsson och Felix Heljemo och gav Sölvesborg ledningen. 5.29 in i tredje perioden nätade Mölndals Niklas Torgersson framspelad av Felix Dynell och kvitterade. I straffläggningen var det Mölndal som avgjorde till 2–3. Den avgörande straffen stod August Ridell Boman för.

Sölvesborg har fem förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Mölndals fjärde uddamålsseger.

Det här betyder att Sölvesborg ligger på nionde plats i tabellen, och Mölndal är på femte plats.

Onsdag 1 februari 19.00 spelar Mölndal hemma mot Alvesta.