Stort jubel när Mölndal säkrade seriesegern med vinst mot Hisingen

Spelarna i Mölndal har all anledning att fira efter 6–3 (3–1, 1–1, 2–1) på hemmaplan mot Hisingen. Det betyder nämligen att Mölndal har säkrat seriesegern i HockeyTvåan södra A fortsättning herr. Hisingen ligger på sjätte plats i tabellen.

|

– Vi var taggade om än något slitna efter flitigt matchande de senaste dagarna. Vi började starkt och dominerade stort i första perioden. Efter ledning med 3-1 blev vi bekväma och slutade göra jobbet och bjöd in Hisingen i matchen. Så andra perioden glömmer vi gärna. I sista perioden spelar vi något bättre och säkrar segern med skapligt spel och kämpaglöd. Så vi vann serien och nu väntar play off inför kvalserien till Hockeyettan, kommenterade Mölndals tränare Magnus Sandström.

Efter en bra säsong i HockeyTvåan södra A fortsättning herr är Mölndal nu klart för kval.

Segern var Mölndals åttonde på de senaste tio matcherna.

Mölndal började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara 01.34 slog Adam Jubel till på pass av Simon Crona.

Mölndal ökade ledningen till 2–0 efter 7.46, genom Anton Sporre assisterad av Adam Jubel.

Mölndal ökade också ledningen till 3–0 efter 14.56, genom Rasmus Wilhelmsson framspelad av Anton Sporre och Marius Angelin.

Efter 18.53 i första perioden slog Roberts Stelmahers till, framspelad av Anton Hägg och Robin Andersson och reducerade åt Hisingen.

Mölndal ökade ledningen till 4–1 genom Mattias Elofsson efter 4.07 i andra perioden.

Hisingen reducerade dock till 4–2 genom Akseli Rouhiainen efter 13.51. Hisingen reducerade igen 5.11 in i tredje perioden genom Emil Persson framspelad av Karl Trogens och David Kozma. Fler mål än så blev det inte för Hisingen.

7.38 in i perioden nätade Mölndals Filiph Johannesson på pass av Mattias Elofsson och Emil Spetz och ökade ledningen för Mölndal.

Efter 8.15 nätade Niklas Torgersson framspelad av Mattias Elofsson och ökade ledningen för Mölndal. 6–3-målet blev matchens sista.

Mölndals Mattias Elofsson stod för tre poäng, varav ett mål.