Seger för Kållered borta mot Lions

Kållered vann mot Lions på bortaplan i HockeyTvåan Kvalserie södra herr. Segersiffrorna skrevs till 3–2 (1–1, 0–1, 2–0).

|

– En riktigt bra kämpainsats där hela laget bidrar, jag är stolt över killarna idag, kommenterade Kållereds tränare Tobias Burford efter matchen.

Johan Johansson blev matchhjälte med sitt avgörande 3–2-mål 17.29 in i tredje perioden.

Kållered hade före onsdagens bortamatch fyra förluster i rad.

Första perioden var jämn. Kållered inledde bäst och tog ledningen genom Kevin Börjesson efter 7.46, men Lions kvitterade genom Filip Halvordsson efter 15.43. Lions gjorde också 2–1 efter 3.06 i andra perioden när Måns Axelsson hittade rätt framspelad av Viktor Jörnevik och Johannes Jonsson. 14 sekunder in i tredje perioden slog Kållereds Nestor Stenson till på pass av Kevin Börjesson och Samuel Brage och kvitterade för Kållered.

Efter 17.29 slog Johan Johansson till på pass av Christopher Persson Smith och Wille Jansson och avgjorde matchen. Det fastställde slutresultatet till 2–3.

Lions har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kållered har en vinst och och fyra förluster.

Med två omgångar kvar är Lions på tredje plats i tabellen, medan Kållered är på fjärde plats.

I nästa omgång har Kållered Nittorp borta i Nittorps Ishall, fredag 15 april 16.00.