Mölndals IBF tappade allt – osannolik vändning av Backadalen i Lundbyskolans sporthall

Mölndals IBF såg ut att gå mot en säker säger efter 6–1-ledning inför tredje perioden mot Backadalen i division 1 västra Götaland herr i innebandy i Lundbyskolans sporthall.

|
IBF Backadalen vann mot Mölndals IBF

Men Backadalen ville annat och lyckades vända matchen till seger på hemmaplan med 7–6 (0–3, 1–3, 6–0) på lördagen.

Segermålet för Backadalen stod Linus Ferm för 16.57 in i tredje perioden.

Mölndals IBF var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 0–3.

Även i andra perioden var det Mölndals IBF som var starkast. Laget vann perioden med 1–3 och ställningen efter två perioder var 1–6.

I tredje perioden var det i stället Backadalen som hade kommandot. Laget vann perioden med hela 6–0 och matchen med 7–6.

Linus Ferm gjorde fyra mål för Backadalen och ett målgivande pass och Ville Lindberg hade tre assists. Olle Halling stod för fyra poäng, varav tre mål för Mölndals IBF.

Förlusten var Mölndals IBF:s sjunde uddamålsförlust.

Med tre omgångar kvar är Backadalen på sjunde plats i tabellen, medan Mölndals IBF är på elfte plats.

I nästa omgång har Mölndals IBF Lindås Rasta hemma i Aktiviteten, fredag 23 februari 19.15.