Mölndals IBF föll stort mot Skoghall – efter tung sistaperiod

Bortalaget Mölndals IBF hade fortfarande chansen mot serieledande Skoghall inför tredje perioden.

|
Skoghalls IBK vann mot Mölndals IBF

Men där fick Skoghall rejäl utdelning. Till slut blev det hela 12–4 (3–1, 2–3, 7–0) i matchen i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

– Ett frislag som Skoghall gör mål på och två utvisningar i tredje perioden där de också gör mål. Vi får chansa och börja jaga, då är Skoghall för bra när de får ytor och matchen rinner iväg, kommenterade Mölndals IBF:s tränare Martin Dahlgren.

Skoghall hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.43 genom Elias Hallström, och gick upp till 2–0 innan Mölndals IBF svarade.

I periodpausen hade Skoghall ledningen med 3–1. Mölndals IBF förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2–3 och ställningen efter två perioder var 5–4.

Skoghall fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 12–4. Målen i sista perioden gjordes av Andreas Jansson, Sebastian Nyborg, Albin Englöw, Albin Örtqvist, Leo Walkert och Oscar Bugarski.

Skoghalls Andreas Jansson gjorde tre mål och Oskar Thorén hade tre assists.

Skoghall imponerar med fem segrar och 42–19 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndals IBF har en vinst och fyra förluster och 26–34 i målskillnad.

Det här betyder att Mölndals IBF är kvar på tionde plats.

Mölndals IBF tar sig an Backadalen i nästa match borta lördag 17 februari 17.00.