Mölndal vann mot Stenungsund borta – avgjorde i förlängningen

Det blev en riktigt tajt match när Stenungsund tog emot Mölndal i HockeyTvåan södra A fortsättning herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4–3 (0–1, 0–1, 3–1, 1–0). Wilhelm Ytfeldt blev matchhjälte för Mölndal med sitt mål i förlängningen.

|

– En tuff match i dag mot ett spelskickligt Stenungsund. Vi får en dålig start men tar sedan tag i spelet utan att lyckas få nätkänning förrän i tredje perioden. Trots underläge två gånger 0-2 och 2-3 så lyckas vi kvittera och sedan pressa oss fram till vinst i over time. Riktigt starkt och tack vare Willhelm Ytfeldt som sätter spiken i kistan tar vi dagens extrapoäng, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg efter matchen.

Resultatet betyder att fjärdeplacerade Mölndal tog femte segern i följd, och att Stenungsund samtidigt förlorade efter tre segrar i rad.

Stenungsund började bäst och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara 23 sekunder slog Eetu Rasalahti till assisterad av Owen Sobchak och Max Olsson. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 18.34 i andra perioden slog Jonathan Fogelström till, och ökade ledningen för Stenungsund. 1.37 in i tredje perioden nätade Mölndals Simzon Koch framspelad av Filiph Johannesson och Emil Spetz och reducerade åt Mölndal.

Efter 5.36 nätade Adam Jubel framspelad av Gustav Ytfeldt och kvitterade för Mölndal.

11.37 in i perioden slog Stenungsunds Miska Varjosaari till på pass av Owen Sobchak och Love Norberg och gav Stenungsund ledningen.

Mölndal kvitterade till 3–3 med 01.47 kvar att spela genom Viktor Witehall på pass av Adam Jubel och Simon Crona.

I förlängningen tog det 3.25 innan Mölndal också avgjorde till 3–4. Stor matchhjälte blev Wilhelm Ytfeldt, på pass av Viktor Witehall och Felix Dynell.

Mölndal tar sig an Bäcken i nästa match hemma onsdag 23 februari 19.00.