Mölndal vände underläge och vann

Mölndal låg under inför sista perioden i bortamatchen i HockeyTvåan södra A herr mot Töreboda. Men laget vände underläget, och vann, med 6–2 (0–0, 1–2, 5–0) i söndagens match i Töreshov.

|

Mölndals lagledare Sven Liedberg kommenterade matchen:

– I dag var det jämnt mellan lagen i två perioder. Därefter tar vi över helt och gör fem mål i sista perioden. Vi tar även kampen på mer allvar i tredje perioden vilket personifieras av kvällens matchhjälte Filiph Johannesson som täcker skott och gör två vackra mål.

Första perioden blev mållös. Det var först 2.23 in i andra perioden som Mölndal tog ledningen genom Johan Johansson assisterad av Gustav Ytfeldt och Simzon Koch.

Efter 4.31 i andra perioden nätade Valter Johansson, framspelad av Markus Grönlind och Marcel Wohlmuth och kvitterade för Töreboda.

Magnus Schlichkrull Nielsen gjorde dessutom 2–1 efter 12.48 på pass av Emil Gustavsson och Carl Åkerberg.

I tredje perioden var det Mölndal som var starkast. Laget vann perioden med hela 0–5 och matchen med 6–2.

Mölndals Simzon Koch hade tre assists.

Töreboda har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Mölndal har två vinster och tre förluster.

Töreboda ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Mölndal är på sjätte plats.

Söndag 6 november 17.00 spelar Mölndal hemma mot Hanhals Kings.