Mölndal i serieledning i HockeyTvåan södra A fortsättning herr efter 5–1 mot Bäcken

Det blev 5–1 (0–1, 2–0, 3–0) för Mölndal borta mot Bäcken i söndagens match. Därmed är laget ny serieledare i HockeyTvåan södra A fortsättning herr, på samma poäng som tvåan Stenungsund. Stenungsund har dessutom tre matcher mer spelade. För Bäcken betyder resultatet att man är på femte plats i tabellen.

|

– Vi mötte i dag ett taggat Bäcken som var bättre än oss i två perioder. Vi spelade dock med tålamod. I tredje perioden jämnade vi ut spelet och fick ytterligare några mål med oss. Dagens lirare var Marcus Poropat i målet, som gjorde en helgjuten insats, Felix Niemann, Emil Spetz och Wilhelm Ytfeldt. Vi stal vinsten i dag, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg.

Det här innebär att Mölndal nu har sju segrar i följd.

Bäcken tog ledningen efter 5.36, genom Oliver Celec på pass av Filip Persson och Wictor Adolfsson-Hedlund. Efter 4.52 i andra perioden slog Emil Spetz till, framspelad av Filiph Johannesson och Lucas Högosta och kvitterade för Mölndal.

Simon Crona gjorde dessutom 1–2 efter 17.49 på pass av Adam Jubel.

Tredje perioden var länge mållös. Mölndal gick från 1–2 till 1–5 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Wilhelm Ytfeldt, Filiph Johannesson och Simon Nordberg på 3.50 i slutet av matchen och avgjorde den. Det sista målet kom med en sekund kvar att spela.

Mölndals Emil Spetz stod för tre poäng, varav ett mål.

I nästa omgång har Mölndal Stenungsund hemma i Åby Ishall, onsdag 2 mars 19.00.