Lindome slog IBF Älvstranden på bortaplan

Lindome vann mötet i division 2 Västsvenska dam i innebandy på bortaplan mot IBF Älvstranden, med 6–2 (3–0, 2–2, 1–0).

Lindome startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 02.58 slog Julia Henningsson till framspelad av Nora Woodrow.

Lindome ökade ledningen till 0–2 snabbt. Efter 4.42 gjorde Agnes Sjöberg mål på pass av Sara Wannberg.

Lindome ökade ledningen till 0–3 efter 9.31, genom Sofia Ekdal framspelad av Emilia Johannesson.

IBF Älvstranden reducerade dock till både 1–3 och 2–3 genom Alexandra Lundgren och Ella Kroon efter 5.31 i andra perioden.

Lindome gjorde dock två mål och gick från 2–3 till 2–5 efter mål av Sofia Ekdal och Agnes Sjöberg. Lindome punkterade matchen med ett 2–6-mål med sju sekunder kvar att spela i tredje perioden genom Nora Woodrow på pass av Amanda Thors. Det fastställde slutresultatet till 2–6.

IBF Älvstranden har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Lindome har nio poäng.

I nästa omgång har Lindome Kungälv hemma i Almåshallen, söndag 13 november 14.30.