Lindome ny serieledare efter seger mot Landvetter

Lindome vände och vann mot Landvetter borta med 8–7 (2–1, 2–5, 4–1) och är ny serieledare i division 2 Västsvenska herr i innebandy efter 18 spelade matcher, en poäng före Landvetter.

|
Landvetter IBK förlorade mot Lindome IBK

– En jämn match där vi började bra. Sen hade vi lite missflyt med ett gäng situationer och gör en mindre bra andra period. Men vi trodde på det hela vägen och fick till en fantastisk vändning i slutet. Otroligt viktigt för att kunna vinna serien, tyckte Lindomes assisterande tränare Anders Grundin, efter matchen.

Segermålet för Lindome stod Linus Holm för med bara 30 sekunder kvar av matchen.

Landvetter är ny tvåa i tabellen.

Därmed har Lindome vunnit elva matcher i rad i division 2 Västsvenska herr.

I första perioden var det Lindome som var starkast. Laget vann perioden med 1–2.

I andra perioden var det i stället Landvetter som hade greppet. Laget vann perioden med 5–2 och ställningen efter två perioder var 6–4.

6.17 in i tredje perioden slog Marcus Löfwander till framspelad av Oscar Larsson och reducerade för Lindome.

Efter 6.53 slog Erik Grundin till på pass av Linus Holm och kvitterade för Lindome.

9.02 in i perioden nätade Landvetters Simon Vanninen på pass av Tim Svan och gav laget ledningen för Landvetter.

Efter 17.38 gjorde Oscar Larsson mål framspelad av Rasmus Lundström och kvitterade för Lindome.

Lindome avgjorde matchen med 30 sekunder kvar att spela genom Linus Holm på pass av Hjalmar Andersson.

Oscar Larsson gjorde ett mål för Lindome och spelade fram till fyra mål och Rasmus Lundström stod för tre poäng, varav två mål. Tim Svan gjorde tre mål och totalt fyra poäng för Landvetter.

Landvetter har tre vinster och två förluster och 39–31 i målskillnad på de senaste fem matcherna. Det här var Lindomes tredje uddamålsseger.

Nästa motstånd för Lindome är Frölunda. Lagen möts fredag 23 februari 19.30 i Almåshallen.