Kållered tog bonuspoängen borta mot Göteborgs IK

Matchen i HockeyTrean Alltrean södra A mellan hemmalaget Göteborgs IK och gästande Kållered var oavgjord vid full tid, 3–3. Först i förlängningen kom avgörandet, där Kållered spikade segerresultatet, 4–3 (3–0, 0–1, 0–2, 1–0). Matchhjälte blev Erik Svensson, som gjorde det avgörande målet i förlängningen.

|

– En svår match eftersom att matchen inte gällde något, men skönt att vinna till slut, kommenterade Kållereds tränare Tobias Burford.

Segern var Kållereds sjätte på de senaste sju matcherna.

Gästande Kållered startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 03.09 slog Kevin Börjesson till assisterad av Andreas Wernersson och Robert Sörensen.

Kållered ökade också ledningen till 0–2 efter 12.42, genom Marcus Jansson framspelad av Nestor Stenson.

Kållered ökade ledningen till 0–3 efter 18.04, genom Erik Svensson på pass av Christopher Persson Smith och Wille Jansson.

Efter 9.55 i andra perioden nätade Jacob Lundin, på pass av Edi Bojadzic och Jonathan Haglund och reducerade åt Göteborgs IK. Göteborgs IK reducerade och kvitterade till 3–3 genom Lukas Hansson och Jonathan Davidsson i tredje perioden. Det sista målet kom med 02.36 kvar att spela, och gav hopp om en poäng för Göteborgs IK. I förlängningen tog det 3.47 innan Kållered avgjorde till 3–4. Stor matchhjälte blev Erik Svensson, framspelad av Robert Sörensen och Andreas Wernersson.

Resultaten i sista omgången innebär att Göteborgs IK slutar på fjärde plats och Kållered på andra plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.