Kållered föll på hemmaplan mot Göteborgs IK

Det blev förlust för Kållered med 4–5 (0–1, 3–2, 1–2) mot Göteborgs IK i HockeyTvåan Kvalserie södra herr.

|

Kållereds tränare Tobias Burford kommenterade matchen:

– Vi kommer inte upp i den nivån vi vill och det är så frustrerande men tyvärr är det då det är just nu. Vi får bita ihop och avsluta kvalserien på bästa möjliga sätt.

Gustav Laanemets blev matchhjälte med sitt avgörande 5–4-mål med bara 32 sekunder kvar av tredje perioden.

Göteborgs IK tog ledningen efter 10.28, genom Harley Bolke framspelad av Jonathan Davidsson och Arvid Franzén. I andra perioden var det i stället Kållered som hade övertaget. Laget vann perioden med 3–2 och ställningen efter två perioder var 3–3.

Tio sekunder in i tredje perioden slog Kållereds Kevin Börjesson till åter igen framspelad av Nestor Stenson och Samuel Brage och gav Kållered ledningen. Fler mål än så blev det inte för Kållered.

13.23 in i perioden nätade Göteborgs IK:s Christoffer Gustafsson framspelad av Gustav Tedsjö och Harley Bolke och kvitterade för Göteborgs IK.

Göteborgs IK tog ledningen med 32 sekunder kvar att spela genom Gustav Laanemets assisterad av Oscar Olsson och Oskar Holmqvist. Laanemets fullbordade därmed Göteborgs IK:s vändning. 4–5-målet blev matchens sista.

Noterbart är att Göteborgs IK:s Harley Bolke stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Kållereds Kevin Börjesson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Kållered har en vinst och fyra förluster på de senaste fem matcherna, medan Göteborgs IK har två vinster och och tre förluster.

Med tre omgångar kvar är Kållered på fjärde plats i tabellen, och Göteborgs IK är på femte plats.

I nästa omgång har Kållered Lions borta i Lionshov Ishall, onsdag 13 april 19.00.