Förlängningsavgörande när Mölndals IBF föll mot Floda

Mölndals IBF räckte nästan hela vägen på bortaplan i Nova Floda Sportcenter mot Floda i division 1 västra Götaland herr i innebandy.

|
Floda IBK vann mot Mölndals IBF

I förlängningen blev dock Floda för starka och avgjorde till 4–3 (0–2, 0–1, 3–0, 1–0).

Simon Wallén blev matchhjälte med sitt avgörande 4–3-mål 1.37 in i förlängningen.

Mölndals IBF började bäst och gjorde 0–1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.02 slog Anthony Berg till.

Mölndals IBF gjorde 0–2 efter 18.59, när Alexander Dahlström fick träff på pass av Oscar Bisseberg.

Efter 6.58 i andra perioden slog Alexander Dahlström till återigen, på pass av Carl Brooker och gjorde 0–3. 10.17 in i tredje perioden nätade Flodas Jesper Hallberg framspelad av Joel Djäknestam och reducerade för Floda.

Efter 11.19 i tredje perioden reducerade Flodas Joel Ryberg på nytt på pass av William Zachrisson.

Efter 15.11 slog Elias Andersson till framspelad av Elias Holmberg och kvitterade för Floda.

I förlängningen tog det 1.37 innan Floda också avgjorde till 4–3. Stor matchhjälte blev Simon Wallén, på pass av Gustav Forsberg.

Floda har tre segrar och två förluster och 25–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Mölndals IBF har en vinst och fyra förluster och 21–31 i målskillnad. Förlusten var Mölndals IBF:s åttonde uddamålsförlust.

Med en omgång kvar är Floda på sjätte plats i tabellen, medan Mölndals IBF är på elfte plats.

I sista omgången har Mölndals IBF GS 86 hemma i Aktiviteten, lördag 9 mars 17.00.