Eken segrade i toppmötet – Marianne Skoglund hjälte

Eken tog emot Floda/Partille i fredagens toppmöte i division 3 Västsvenska dam i innebandy.

|
Eken IBK vann mot Floda IBK/Partille D3

Och det slutade med seger för hemmalaget Eken, som besegrade Floda/Partille med 12–5 (4–2, 3–1, 5–2).

Med tre omgångar kvar är Eken på andra plats i tabellen, och Floda/Partille är på tredje plats.

– Vi är nöjda med matchen och som resultatet visade så blev det en riktig målfest. Som vanligt när vi möter Floda/Partille så är det högt tempo ända in i slutminuterna. Vi tar med oss tre poäng och ser fram emot nästa veckas derbymatch mot Mölndal, kommenterade Ekens lagledare Mariana Ilin efter matchen.

Segern var Ekens nionde på de senaste tio matcherna, och sjunde raka segern på hemmaplan.

I första perioden var det Eken som var starkast. Laget vann perioden med 4–2.

Eken hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.36 genom Isabelle Bäckman, och gick upp till 6–2 innan Floda/Partille svarade.

Slutresultatet blev 7–3 i Ekens favör. Eken vann också tredje perioden 5–2 och matchen med hela 12–5.

Ekens Isabelle Bäckman stod för tre mål och ett assist och Marianne Skoglund gjorde två mål och två målgivande passningar.

Eken tar sig an Mölndals IBF i nästa match borta fredag 8 mars 20.00.