Vinn fina priser – skicka in din bästa sommarbild till oss!

KRÖNIKA Vi som inte är så bra på sport har ganska begränsade möjligheter att ta hem segrar, diplom och pokaler i vardagen. Men visst finns det undantag.

Jag minns så väl när representanter för Pingstkyrkan kom till min lågstadieskola i Frölunda. Vi elever hade nog nästan hunnit glömma bort den där teckningstävlingen vi deltagit i några veckor tidigare. Men det hade inte kyrkfolket.

”Vinnare blev Fredrik Hofflander”, deklarerade de, jag slog en bakåtkullerbytta av chock och glädje – och så fick jag ta emot priset. Ett kassettband med lovsånger! Den blev en oerhört kär ägodel. Kassettband var minsann inget en nioårig pojke i Frölunda kom över var och varannan dag, och jag lyssnade nästan sönder det innan jag slutligen gick vidare till andra musikgenrer.

”Tacksam” hette min favorit, och jag har faktiskt (förgäves) försökt hitta den på Spotify nu i den nya eran av obegränsad tillgång till all världens låtar.

Vart vill jag komma? Jo, till att det finns en tävling för alla kompetenser. Som till exempel vår klassiska Sommarbilden, som startar den här veckan. Det fina med Sommarbilden är att alla på sätt och vis är vinnare. De som skickar in och får sin bild publicerad (alla vill ju ha sitt namn i tidningen eller hur?), läsarna som får betrakta all fotografisk skönhet och förstås vi på Mölndals-Posten som får tillgång till lokalt, intressant och personligt material att publicera i våra sommartidningar.

Men trots det där med att alla är vinnare så utser vi förstås en RIKTIG vinnare också. I slutet av augusti får denna någon både en garanterat okritisk hyllningsartikel i Mölndals-Posten och sin vinnarbild inom glas och ram.

Det sistnämnda är verkligen inte att förakta nu när bilder mest tenderar att hamna i en oöverskådlig hög i abstrakta förvaringslådor vid namn Kamerarullen eller Hämtade filer.

Här skickar du in din bild och kan dessutom läsa alla detaljer om tävlingen!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.