Två företag vill skapa en forskningsarena i Åbro i nära samarbete med Astra Zeneca. Planen är att skapa en mötesplats för dem som är verksamma inom life science. Arkivfoto

Vill skapa bättre förutsättning för forskning

Världens bästa forskningsarena ska skapas i Åbro. I alla fall om man får tro en ansökan som nyligen landade hos Mölndals stad.

Det är företagen Vectura fastigheter och Next step group fastigheter som tillsammans med Astra Zeneca har stora planer för Åbro.

– Det är ett spännande projekt men för tidigt i processen för att vi ska gå ut och prata om det. Vi är inte ägare av marken än och då är det svårt att gå ut och berätta om planerna, säger Jacob Torell på Next step group fastigheter.

För närvarande är de på gång att köpa den aktuella marken av Astra Zeneca och förvärvet har ännu inte slutförts. Marken det gäller ligger söder om Astra Zeneca och tidsplanen är att köpet ska vara klart i början av oktober.

De båda företagen har dock vänt sig till kommunen med en ansökan om planbesked för marken de planerar att köpa. Av ansökan framgår att ägarn vill skapa attraktiva miljöer, byggnader och mötesplatser inom sektorn för life science, ett begrepp som innehåller läkemedel, bioteknik och medicinteknik.

Lotta Nyvall

031-86 84 25

Relaterade artiklar
Fler artiklar