Det grundläggande för oss är att Mölndals-Posten är en prenumererad tidning, vare sig du läser den på papper eller digitalt, skriver MP:s chefredaktör Ingrid Fredriksson.

Vi vill värna journalistiken

KRÖNIKA:

Hör du till den växande skara som även tar del av våra nyheter digitalt, via molndalsposten.se? Allt fler upptäcker fördelarna med snabba uppdateringar sju dagar i veckan och att kunna läsa sin lokaltidning var man än befinner sig.

För oss innebär de senaste årens ökade satsning på webben att vi idag når fler läsare än någonsin tidigare. Det är vi väldigt glada för.

Det grundläggande för oss är att Mölndals-Posten är en prenumererad tidning, vare sig du läser den på papper eller digitalt. Det är det som är orsaken till att vi numera plus-märker, det vill säga låser in, huvuddelen av materialet på webben så att enbart du som är prenumerant kan läsa det.

God lokal journalistik kostar pengar att producera, oavsett i vilken kanal den presenteras. Därmed är det också rimligt att man får betala för att ta del av den. Så fungerar ju hela samhället. Det är ingen som förväntar sig att gå ut och äta på restaurang utan att betala för maten, eller att gå in i klädbutiken och hämta en ny tröja utan att betala för den. På samma sätt borde det vara självklart att betala för att ha fri tillgång till kvalitativa nyheter.

Från att från början, i internets barndom, glatt och aningslöst ha lagt ut allt material på webben gratis inser nu hela mediebranschen, både i Sverige och utomlands, att det är åt det här hållet man måste gå. Och det finns en allt större acceptans och förståelse bland läsarna för att man måste betala idag för att få journalistik även imorgon. Det märker vi på MP också, det är inte alls lika många som ifrågasätter det låsta materialet längre.

Det man betalar för har man också rätt att ställa krav på. Vi måste från vår sida se till att vårt innehåll fortsätter vara tillräckligt bra och intressant att betala för, alla dagar i veckan. Och det lovar jag att vi kommer göra allt vi nånsin kan för att leva upp till.

Ingrid Fredriksson

chefredaktör

Relaterade artiklar
Fler artiklar