Bild: Mostphotos

Våren är här för att stanna

I helgen kan man njuta av solen, kanske med en promenad vid Gunnebo slott. Våren är nämligen här för att stanna.

Solen har varit framme stora delar av veckan och i helgen fortsätter det att vara vårvarmt i Mölndal. Längre norrut finns det risk för nederbörd men i Västra Götaland ser vi ut att klara oss från regn och snö.

– Det är högtrycksprägel på vädret. Under lördagen kan det fortfarande vara lite kyligt, 8-10 grader. men håller man sig borta från kusten blir det inte så blåsigt. Det kommer inte bli en helt blå himmel men solen kommer lysa igenom en del moln, säger Martin Hedberg som är meteorolog på vädercentralen.

På söndagen finns det chans till ännu varmare väder.

– Jag vågar inte riktigt säga 15 grader men kanske 14 i alla fall. 

Ingen mer vinter

Våren ser dessutom ut att vara här för att stanna.

– Det kan man säga. Det är ingen större chans för bakslag. Om man tittar två veckor framåt så är det fortfarande lite kallare på nätterna och varmare på dagarna men det håller sig över noll grader vilket är definitionen på att vintern är slut.

Det kan fortfarande komma någon dag där det faller lite blötsnö, men inte tillräckligt för att det ska lägga sig på marken.

– Det finns en anledning till varför det heter aprilväder. Men det är också en förhållandevis tidig vår.  Kanske två veckor tidigare än normalt. 

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar