Det är lite moment 22 över hela situationen med vägbelysningen i Lindome, skriver MP:s chefredaktör Ingrid Fredriksson.

Varde ljus – så ock på vägarna

 KRÖNIKA

Nu är dagarna som allra kortast hos oss här uppe i Norden. När vi ger oss iväg till jobbet och skolan på morgonen är det mörkt ute, och likadant är det när vi går hem på eftermiddagen. Om det dessutom regnar, vilket det som bekant ofta gör på den här sidan landet, så blir sikten än sämre.

Med tanke på det ter sig kommunens beslut att ta ner belysningen på fem landsortsvägar i Lindome som än mer obetänksamt. Det är lite av moment 22 över hela situationen. Mölndals stad vill inte investera i ny belysning på vägar som Trafikverket äger, samtidigt som det kan dröja många år innan Trafikverket rent praktiskt tar över. Vems är egentligen ansvaret för de olyckor som kan ske under tiden?

Vilka som får betala priset står i alla fall klart – det är de boende, i form av risker och osäkerhet när de rör sig ute på vägarna. Jag skulle definitivt inte vilja skicka ut mina barn att vänta på bussen i becksvart mörker.

Nu ska kommunen utreda säkerhetsaspekten för att ta ställning till om man trots allt ska skjuta till extra pengar på de vägstycken som anses farligast. Men den utredningen lär inte bli klar förrän i januari, vilket innebär att de som bor längs vägarna hur som helst inte får någon vägbelysning den här vintern.

Ses vi i helgen förresten? Då är det ju äntligen dags för invigningen av det nya stadsbiblioteket och MP kommer förstås vara på plats, både för att bevaka evenemanget och för att träffa er läsare. Undrar du över något när det gäller tidningen, eller har du tips på något du vill att vi ska skriva om – kom och prata med oss på biblioteket mellan klockan 13 och 18 på lördag!

Du minns väl Joanna Schmidt och John Robertsson, som skrev den vinnande dikten och tog hem MP:s vigseltävling? På söndag är det dags – då vigs de av författaren Björn Ranelid inne i stadsbiblioteket. MP är på plats även då.

Ingrid Fredriksson

chefredaktör

Relaterade artiklar
Fler artiklar