Våravslutning vid Rådasjön

SPF Strömstararna Torsdagen 24 maj var det dags för Strömstararnas våravslutning. Denna firades på traditionellt sätt utanför Roddklubbens fina lokal vid Rådasjön. Ett 80-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen och började dagen med en poängpromenad i det soliga och varma vädret.

Det var föreningens tidigare ordförande, Anita Settergren som hade klurat ut ett antal frågor, som alla rörde sig om årtal, som vi i vår ålder borde komma ihåg, men få lyckades klara mer än hälften av frågorna.

Därefter vidtog korvgrillning, och styrelsemedlemmarna visade upp sina förmågor i köket med att servera hembakat dopp till kaffet, samtidigt som ett tiotal vinster delades ut i gratislotteriet. De medlemmarna som lyckats bäst på poängpromenaden kunde också hämta ut sina vinster.

Ordförande Kaj-Åke Larsson tackade alla för att de kommit, samt önskade alla en skön och behaglig sommar.

Efter två timmars trevlig samvaro i solgasset, kunde nöjda strömstarar vandra hemåt i det synnerligen vackra försommarvädret, för att förhoppningsvis träffas igen i början av september, då det är tänkt att vi ska börja med att få lyssna på ett föredrag om ”vilda växter i trädgården”. Exakt var och när vi ska träffas vet vi inte riktigt än, eftersom Fässbergskyrkans Församlingslokal inte är tillgänglig medan renoveringen av kyrkan pågår. När höstens fullspäckade program landar i brevlådorna räknar vi med att kunna ge klara besked.

Jan Juréen