Arkivfoto: Christopher Kullenberg Rothvall

Vaknade av ljud – upptäckte man i bostaden

En person upptäckte en okänd person i sin bostad i Mölndal. Mannen hade sedan försökt bryta sig in i två andra bostäder i området innan han kunde gripas.

Det var vid 04-tiden på fredagen som polisen fick ett larm från Granitvägen i Mölndal. En person hade då vaknat av ljud och upptäckte en okänd man i sin bostad.

Gärningsmannen sprang från platsen och polis letade bland annat med hund i området. Strax före 05 fick polisen ett annat samtal från området, den här gången från Täljstensvägen. Där hade en person en kvart före samtalet krossat en ruta bredvid ytterdörren men sedan försvunnit från platsen.

När polisen var på väg till platsen fick polisen ett tredje samtal från en granne på Täljstensvägen om att någon precis krossat ett källarfönster.

När polisen kom dit försökte mannen att springa från platsen, men efter en kortare jakt kunde polisen hinna ikapp och gripa mannen.

Han är nu misstänkt för ett fullbordat inbrott och två försök till inbrott. Mannen, som är i 20-årsåldern, var så drogpåverkad att han fick tas in för tillnyktring.

Det är oklart om något stals i samband med det första inbrottet.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar