Missa inte chansen att vara med och döpa det nya forskningsklustret, skriver MP:s chefredaktör Ingrid Fredriksson.

Vad ska det nya klustret heta?

KRÖNIKA

Visst skulle det vara häftigt om det gigantiska nya life science-center som snart ska börja byggas på tomten söder om Astra Zeneca fick sitt namn tack vare MP:s läsare? Precis så kan det faktiskt bli.

Några av er kommer säkert ihåg vår lyckade namntävling ihop med JM för ett och ett halvt år sen. Den gången gällde det vad hissen mellan det nya bostadsområdet Kvarnbyvallen och Mölndals centrum skulle heta. Engagemanget blev jättestort, hela 265 fantasifulla förslag kom in och det blev till slut Leif Engströms Kråkfoten som tog hem segern.

Nu är det dags igen. Jag behövde inte fundera längre när jag fick frågan om vi ville vara med och utlysa en tävling om vad det nya och redan mycket omtalade forskningsklustret ska heta. Fullt utbyggt kommer det att innehålla 100 000 kvadratmeter kommersiella ytor och så många som 7 000 arbetsplatser. Det ligger i Mölndal, det kommer tveklöst sätta Mölndal på kartan på en mängd olika sätt – då är det inte mer än rätt att MP:s läsare ska få chansen att döpa det, eller hur? Särskilt eftersom tidigare erfarenheter har visat hur mycket kreativitet och skaparglädje det finns runt om i kommunen.

Så nu hoppas jag att så många som möjligt av er tar chansen, sätter geniknölarna i arbete och kommer på de bästa, mest originella, entreprenöriella och internationellt gångbara namnförslagen som det bara går.

Ni har två intensiva veckor på er, senast 9 februari klockan 17 vill vi ha era förslag. Därefter tar en jury bestående av representanter från Mölndals-Posten, fastighetsutvecklarna Next step group och Vectura fastigheter, Mölndals stad, Astra Zeneca och Business region Göteborg vid och påbörjar det grannlaga arbetet att välja ut ett vinnande förslag.

Närmare detaljer om tävlingen kan du läsa här:Du kan få namnge nya forskningsklustret

Lycka till!

Ingrid Fredriksson

chefredaktör

Relaterade artiklar
Fler artiklar