Vad gör alla båtlik vid Stensjöns strand?

Har du också promenerat längs Stensjön och undrar varför det ligger så många gamla båtar längs strandpromenaden? Mölndals-Posten frågade kommunen.

Läsaren Louise Larsson stortrivs längs Stensjöns strand och hyllar kommunens upprustning med beachvolleyplan, gallring och sittplatser. Men hon undrar varför så många båtlik får ligga kvar och skräpa ner, hon har själv räknat upp till 80 båtar när hon varit ute på promenad.

Michael Slätt, enhetschef för parkverksamheten på Mölndals stads tekniska förvaltning berättar att kommunen försökte få bort förfallna båtar för två eller tre år sedan. De bad Mölndals stad folk märka upp sina båtar för att se vilka som användes.

– De båtar som inte var märkta tog vi bort och förde till destruktion. De båtar som är där uppe i dag är märkta och då blir det svårt att göra något åt dem. Då är de inte skräp, säger Michael Slätt.

Just nu håller förvaltningen på med en stor lekplats vid promenaden och det är inte aktuellt att försöka få bort fler herrelösa båtar i år.

– Jag tycker inte båtarna är något jätteproblem för tillfället, de som var riktigt dåliga är borta. Det finns de som inte ser jättefräscha ut, men det är väl att de har påväxt och inte att själva båten är dålig, säger Michael Slätt och intygar att Mölndals stad har ögonen på området.

De kommer också se över de bryggor av varierande kvalitet längs sjön.

– Vi hade en väldigt diskussion om detta, eftersom marken är kommunal, men det har varit bryggor där i alla tider. Det är inte ett lätt problem, så vi har gått fram ganska mjukt. Men vi tycker att det värsta är borta, säger Michael Slätt.

Annelie Ivarsson Moran

annelie.ivarsson@molndalsposten.se

031-86 84 25