Sagåsen i Kållered.

Utvisningar från Sagåsen stoppas

Säkerhetsläget i Afghanistan har gjort att Migrationsverkets förvar i Kållered fick stoppa minst en utvisning under tisdagen.

Svensk personal har kallats hem från ambassaden i Kabul. Det innebär att ingen är på plats för att ta emot utvisade som kommer från Sverige.

Enligt UD är det fyra anställda på ambassaden som har kallats hem på grund av läget som råder efter en rad attentat i Afghanistan den senaste tiden. Något som innebär att utvisningar från Migrationsverkets förvar i Kållered, Sagåsen, har fått pausas.

Det var P4 Göteborg först med att rapportera. Minst en tänkt verkställd utvisning fick skjutas på framtiden, på tisdagen.

– Det beror helt enkelt på att det finns hot gentemot den internationella flygplatsen och en del internationella organisationer, säger Patrik Engström, nationell chef vid gränspolisen, till Göteborgs-Posten.

Förfarandet i detta läge är inte ovanligt menar han vidare:

– Det här hör inte till ovanligheterna. Vi har behövt omplanera återvändandet på grund av säkerhetsläget förut. Men den här typen av pauser blir oftast inte långvariga, utan det rör sig sannolikt mer om några dagar, säger Engström till GP.

Anthon Näsström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar