Arkivfoton

Unga misstänkta för narkotikabrott efter polisinsats

I samband med en polisinsats mot narkotika och vapen fann polisen flera unga personer vid Mölndals bro som misstänktes vara påverkade av narkotika.

– Det oroar mig att så många unga använder droger, säger insatschefen Joakim Simonsson.

Insatsen som genomfördes i lokalpolisområdet Storgöteborg syd skedde under tre dagar i förra veckan och hade egentligen inriktning i västra Göteborg. Men en grupp fick i uppdrag att jobba i Mölndal.

– Mölndals centrum har blivit en samlingspunkt och där jobbade vi väldigt offensivt med både uniformerade och civila poliser som pratade med människor på platsen. Det uppstod också många misstankar om innehav och bruk på relativt unga personer, säger Joakim Simonsson, insatschef vid polisen i Storgöteborg Syd.

Under de tre dagarna fick 15 personer i Mölndal stad följa med för kroppsbesiktning och av de var nio personer under 20 år. Av de 15 misstänkta lämnade sju personer också positiva prov och är misstänkta för narkotikabrott eget bruk varav den yngsta var tjej född 2002. Ytterligare en kille född 2001 och en kille 1999 lämnade också positiva prov.

– Det som oroar mig är att så många unga använder narkotika. Det har blivit en acceptans kring det och det är också lättillgängligt. När man pratar med unga så finns det en inställning om att det är helt okej, säger Joakim Simonsson.

Vad kan ni göra för att komma åt det här problemet?

– Samhället i stort kan göra mycket. Polisens roll är att beivra brott och vi jobbar aktivt med inflödet av narkotika men också försäljning och det får vi också ofta tips om. Men polisens jobb är bara en del, socialtjänsten och inte minst föräldraansvaret är viktiga delar.

Simonsson poängterar också att tips från allmänheten är väldigt viktiga för polisen och just tips från allmänheten var också i centrum en av insatsdagarna i förra veckan.

– Jag är tacksam att folk hörda av sig och önskar att vi kunde återkoppla till alla. Alla som är ute och ser något och lämnar tips hjälper oss oerhört mycket, säger Simonsson.

Huvuddelen av insatsen förra veckan var koncentrerade till västra delen av Göteborg. I Frölunda greps tre personer misstänkta för grovt narkotikabrott och en pistol beslagtogs. Totalt beslagtogs narkotika till ett värde av 500 000 kronor.

Kajsa Lind

kajsa.lind@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar