Undrar mormor varför ingen besöker henne?

Min mormor har alzheimers och bor på ett boende. Hon är för dålig för att vi ska kunna berätta för henne om corona, det skulle mest göra henne väldigt orolig. Samtidigt så får vi nu inte besöka henne och kanske inte ens utomhus längre. Ingen har kunnat besöka henne på länge.

Ibland säger hon till personalen: ”Nu kommer han snart” och syftar då på min morbror. Eller så säger hon: ”Nu får jag besök snart”, men ingen kommer.

Dagarna går och ingen kommer och det värsta för mig är inte att jag inte får eller kan besöka henne utan det är att veta att hon kanske ibland tänker och undrar varför ingen kommer och inte heller förklarar någon varför.

Hon kommer inte sig för att ringa eller så på grund av sin sjukdom så på något sätt känns det som hon är så ensam och lämnad. Jag vet att hon trivs bra på sitt boende men ändå är det tufft just nu.

Min mormor har alzheimers, hon vet antagligen inte om corona eller så har hon glömt. Ingen kan besöka henne och ingen kan heller förklara varför. Ingen vet om hon sörjer att ingen besöker henne eller om hon inte tänker på det alls. Det är att inte veta som är jobbigast.

SM

Här kan du lämna din egen berättelse om livet under coronakrisen!