I år skippar Mölndals stad fjädrarna till påsk. I stället kommer man pynta med barnteckningar som skickats in till påsktävlingen. Vann gjorde Tyra Berntsson med sitt ägg med som prytts med pingviner, fåglar, en varg och en häst.

Tyras färgstarka ägg gav henne segern

Intresset för kommunens påsktävling var stort. Totalt har 469 barn skickat in förslag på ägg att smycka staden med. Vann gjorde tioåriga Tyra Berntsson från Lackarebäcksskolan. 

Eftersom kommunen bestämt sig för att välja bort fjädrar i år ville tekniska förvaltningen hitta på andra sätt att pynta. Ett led i detta var påsktävlingen som nu är avgjord.

Läs mer:Stopp för fjädrar när staden påskpyntas 

Jagar unga påskpyntare

Landskapsarkitekt Marie Sundberg överrumplades av det enorma engagemanget. 

– Det är otroligt roligt att gensvaret blev så bra. Vi hade blivit jätteglada om det kommit in hundra förslag, men vi fick ju så många fler, säger hon.

Dekorerar björkarna

Alla teckningar som skickats in kommer att tryckas upp och hängas i björkarna som placeras på torget i Mölndals respektive Lindome centrum. 

– Tyras ägg ska få en central plats och är större än de andras. Men alla är så fina att vi vill använda dem och visa att deltagandet i sig är värdefullt.  

Tävlingen vände sig till barn upp till 12 år och juryn hade svårt att välja bland alla bidrag. Tyras färgstarka, detaljrika och fantasifulla ägg segrade dock. 

Färg utan fjädrar

Förutom barnens kreationer kommer staden att pyntas med färgat ris, sidenband och vårplanteringar.

– Det blir spännande att se resultatet. Jag tror att många kommer att överraskas av hur mycket färg vi kan tillföra utan fjädrarna. Påsktävlingen bidrar dessutom till ett engagemang i den gemensamma miljön, säger Marie Sundberg.

Lotta Nyvall

0300-86 84 25

lotta.nyvall@molndalsposten.se

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar