Två till sjukhus efter våldsam krasch på E6

Det finns uppgifter om att det gått väldigt fort på vägen. Bilen har sedan kommit utanför vägbanan och kraschat.

En man och en kvinna kraschade av vägen natten till måndag. Det var strax före 3-tiden på natten som larmet kom till SOS.

Enligt polisen ska bilen kommit utanför vägbanan med ena hjulet och sedan kraschat i terrängen. Det finns även uppgifter om att det gått väldigt fort på vägen.

– Det finns uppgifter på att bilen kommit i synnerligen hög hastighet, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson region Väst.

Räddningstjänsten fick klippa upp bilen för att hjälpta de två personerna ut. Både föraren och passageraren ska ha varit allvarligt skadade och fördes till sjukhus med ambulans.

Olyckan skedde på E6 i höjd med Torrekullamotet i Mölndal och under natten var vägen avstängd i södergående riktning några timmar.

Polisen har inlett en förundersökning angående vårdslöshet och bilen är tagen i beslag. Inga andra fordon ska vara inblandade men det kan tillkomma fler brottsrubriceringar.

På måndagsförmiddagen vårdades båda personerna fortfarande på sjukhus. Enligt Sahlgrenska sjukhusets pressjour är mannens tillstånd stabilt och kvinnans tillstånd allvarligt men stabilt.

Louise Olsson

louise.olsson@molndalsposten.se