Arkivfoto

Tusentals Mölndalsbor fick p-bot

Parkeringsböter möts sällan av några glädjerop. Tusentals Mölndalsbor lappades under förra året, visar nya siffror.

Parkeringsböter är en av de saker som brukar reta upp människor allra mest eftersom det svider surt i plånboken. Under förra året utfärdades det nästan 1,5 miljoner parkeringsböter i landet men det är stora skillnader mellan kommunerna. Det visar siffror som Nyhetsbyrån Siren som bearbetat siffror från Transportstyrelsen och SCB.

Snittet i landet ligger på 145 felparkeringar per tusen invånare. Mölndalsborna ligger långt under det snittet och hamnar på 65 böter per tusen invånare vilket innebär att det utfärdades 4 169 böter under 2016. Göteborgarna lappades betydligt mer, 267 böter per tusen invånare, vilket sammanlagt är nästan 149 000 böter.

Solnaborna är de som lappas mest i hela landet. Under 2016 gjorde de 569 felparkeringar per tusen invånare.

– I Solna är dagbefolkningen dubbelt så stor som nattbefolkningen, främst beroende på de många arbetsplatser som finns här. Solna har även fler bilar per invånare jämfört med närliggande kommuner och riket generellt, så att det utfärdas fler parkeringsanmärkningar per invånare i jämförelse är logiskt, säger Andreas Evestedt, stadsmiljöchef i Solna stad, till Nyhetsbyrån Siren.

Emma Hellström

redaktion@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar