Tre gånger så mycket Mölndal-Posten – detta blir spännande!

KRÖNIKA Efter 20 år som journalist är det inte så ofta jag är nervös inför publiceringar längre. Men i måndags var jag det. Då lade vi ut en artikel på molndalsposten.se om något som åtminstone vi själva tyckte var en extremt bra nyhet – att Mölndals-Posten från och med någon gång nästa år ska komma ut med tre utgåvor per vecka i stället för bara en.

Den fantastiska prassliga pappers-produkt som du just nu håller i handen ska kompletteras med två e-tidningar. Alla våra prenumeranter får tillgång till dem via mobil, dator eller surfplatta.

Vad skulle ni läsare tycka? Det är ju ändå en snart 72 år gammal institution vi håller på och laborerar med. En god vän för åtskilliga, en viktig samhällsaktör enligt många, ett irriterande störningsmoment enligt andra (förhoppningsvis betydligt färre).

Att e-tidningen är en allt viktigare del i vårt utbud, det ser vi i vår digitala statistik varje vecka. Själv älskar jag papper men erkänner gärna att jag nog faktiskt oftast läser såväl Mölndals-Posten som alla andra nyhetstidningar i surfplattan.

Vi tror helt enkelt att tiden är mogen för att göra den här satsningen nu. Mölndal är en kommun som växer, Västra Götalands tredje största. Näringslivet, kulturen och idrottsrörelsen är sprängfyllda med angelägna historier. Vi vet att efterfrågan på lokal journalistik är väldigt stor, oavsett om det gäller tuffa granskningar, berättande reportage eller raka nyhetsartiklar.

Och så inte minst viktigt: Vi har de senaste åren väldigt tydligt sett att viljan att betala för all denna lokala journalistik finns hos ser läsare, även när den konsumeras digitalt.

Efter att vi publicerade artikeln i måndags så strömmade lajksen in på vår Facebook-sida. Några glada mejl och grattis-sms blev det också. Reaktionerna värmde väldigt gott.

Jag ser fram emot en spännande resa, och hoppas att du vill vara med. Bjud in grannen och jobbarkompisen också vetja!

Fredrik Hofflander

Chefredaktör på Mölndals-Posten.