Trängsel vid fler sjöar – nu stängs parkeringen av

De senaste veckorna har det varit trångt på Mölndals badplatser – bland annat vid Södra Långvattnet. Nu stängs parkeringen där av, och ska inte öppna igen på hela sommaren.

Mölndals-Posten har tidigare skrivit om parkeringssituationen vid Sisjön, med trängsel och instängda bilar.

Läs mer: Badkaoset: ”Kan vara riktigt dålig stämning”

Under de varma sommardagarna blev det problem på fler badplatser – bland annat vid Södra Långvattnet i Kikås. Där finns en mindre parkeringsyta som inte haft plats för alla bilister. På Mölndals stads hemsida beskrivs situationen som ”tidvis kaotisk”. Trafiksäkerheten har äventyrats och räddningstjänsten har haft svårt att komma fram.

Trots att vädret är sämre nu, och inte inbjuder till bad, har staden bestämt sig för att stänga av parkeringen. Beslutet gäller från i måndags, 29 juni, och för resten av sommaren. Något exakt datum för om och när parkeringen kan öppna igen finns inte.

Den som vill bada vid Södra Långvattnet får nu ta sig dit till fots, på cykel eller med buss. På sin hemsida skriver staden att badplatsen mest är tänkt för närboende. Att ta bort parkeringsplatsen är också ett sätt att minska risken för att det blir för trångt med folk.

Den som kommer med bil hänvisas till Horsikan, som ligger i närheten, eller någon annan badplats.

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se