Doris Allander Maier, aktiveringspedagog på träffpunkten i Kållered. Foto: Privat

Träffpunkten vill locka fler

På onsdag är det öppet hus på träffpunkten i Kållered. Då har nyfikna möjligheter att få veta mer om vad som händer där.

– Personalen kommer visa runt besökarna, det bjuds på fika och vi säljer hantverk. Det kommer även att finnas andra representanter på plats som anhöriglots, volontär i Mölndal, Kållereds bibliotek, ABF, PRO, seniorbesökare, brottsofferjouren Göteborg, Kålleredsprojektet och stadens Fixare, säger Doris Allander Maier som är aktiveringspedagog på träffpunkten i Kållered.

Vad händer mer?

– Seniorbesökaren Gun Aremyr kommer att föreläsa om saker du inte visste du ville veta. Hon erbjuder även förebyggande hembesök hos personer som är över 80 år och inte har hemtjänst. Brottsofferjouren kommer att erbjuda besökarna att vara med i en cirkel på tre gånger. Den handlar om hur man kan skydda sig mot lurendrejeri.

Varför har ni öppet hus?

– Vi vill nå ut till fler och visa vad som finns att göra här hos oss. Vi hoppas förstås på jättemånga besökare. Hundra personer förväntar vi oss under dagen. 

Vad är viktigast med träffpunkten?

– Att vara en trevlig mötesplats för äldre där de kan umgås och hitta nya och gamla vänner. Här pågår också många olika aktiviteter. 

Den som är intresserad kan komma till träffpunktens lokaler på Brattåsgården, Streteredsvägen 5 mellan klockan 11.00 och 14.30 på onsdag.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar