Anneli Olsson jobbar som aktiveringspedagog på träffpunkten i Kållered. Hon trivs med jobbet och på sommaren uppskattar hon att det är lite lugnare så att hon har mer tid för de äldre. Foto: Lotta Nyvall

Träffpunkten populär även på sommaren

Prata en stund, spela spel eller gympa. På träffpunkten kan äldre träffas och umgås. Anneli Olsson är en av dem som sköter ruljangsen i Kållered.

”Så lite stängt som i sommar har vi nog aldrig haft förut, men nästa vecka har vi stängt. Vi försöker ha öppet så mycket som möjligt för många av våra besökare är hemma på sommaren och vi vet att träffpunkten betyder enormt mycket för dem. Det gör att de kommer ut, känner gemenskap och träffar varandra.

Vi har öppet på vardagar, men har lite mindre verksamhet på sommaren. Normalt har vi exempelvis gympa två gånger i veckan men på sommaren blir det bara en. Vi erbjuder också bingo, stavgång, spel, grillning, utflykter och fester.

Många uppskattar fysiska aktiviteter väldigt mycket. Här i Kållered har vi också lite mer handarbete än på de andra träffpunkterna eftersom bland annat vävstolarna finns kvar här sedan det var terapi.

Måndag, onsdag och fredag har vi öppet för alla. På tisdagar och torsdagar har vi särskilda grupper i samarbete med hemtjänsten.

Det som är roligt med att jobba på sommaren är att det är lite lugnare så jag kan ge lite mer tid åt varje besökare, men jag saknar mina kolleger emellanåt.”

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Anneli Olsson

Jobbar som: Aktiveringspedagog.

Ålder: 51.

Bor: Kikås.

Gör helst i sommar: Åker iväg med husvagnen, går långpromenaden med vovven och leker med barnbarnet.

Relaterade artiklar
Fler artiklar