Träd föll över väg – SMHI varnar

De hårda vindarna orsakar just nu en hel del problem på många håll i länet. Räddningstjänsten fick tidigt på torsdagsmorgonen bland annat larm om att ett träd fallit över en väg vid Barnsjön i Lindome.

Det var klockan 06.40 som larmet nådde räddningstjänsten.

Väl på plats visade visade det sig dock att någon redan sågat upp trädet och avlägsnat det från vägbanan, berättar Johan Karlsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

– Men det var även en del telekablar som skadats då trädet fallit över dem och som behövdes ses över. Men vi är klara på plats nu, uppgav han vidare strax efter klockan 07 på torsdagsmorgonen.

Flera väderrelaterade larm har också strömmat in under den tidiga morgonen.

– Vi har inget pågående ärende just nu, men det lär komma fler i och med att vinden ska tillta nu under morgonen och fler vaknat, uppgav Johan Karlsson vidare.

SMHI har inför dagen utfärdat en klass 1-varning för både Göteborg, Bohuslän och Halland. Det betyder mycket hårda vindar, där vindbyarna kan komma att hamna på mellan 21 till 24 meter per sekund.

Enligt polisen har natten och morgonen hittills varit lugn i hela polisregion Väst, utan några allvarligare inrapporterade incidenter, enligt presstalesperson Stefan Gustafsson.

– Det har inte rapporterats in några stora händelser, vare sig väderrelaterade eller andra, uppgav han strax efter klockan halv åtta på torsdagsmorgonen.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se