Mölndals innerstad? Ja tack, säger både Marie Östh Karlsson (S) och Marcus Claesson (L). Arkivfoto: Annelie Ivarsson Moran/Hans Wretling

Toppolitiker vill se nytt namn på centrum

Mölndals centrum eller Mölndals innerstad? På onsdag är det dags för kommunens tyngsta politiker att säga sitt om årets hetaste namnfråga.

Mölndals-Posten berättade för tre veckor sedan om namnberedningens kontroversiella ställningstagande. Det officiella namnet Mölndals centrum ska helt enkelt bytas ut mot Mölndals innerstad, enligt beredningens uppfattning.

Läs mer: 3/3: Centrum kan snart försvinna

16/3:Debatt: Mölndals bro, tack!

Förslaget utlöste en livlig debatt i både sociala medier och på Mölndals-Postens hemsida. Nu är det dags för kommunens högst uppsatta politiker att ta ställning och i de kretsarna verkar man luta åt ett byte.

– Jag tycker det är bra att det ska heta Mölndals innerstad, även om jag förstår att folk tycker att det är en småfråga, säger Marcus Claesson (L), ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott som tar upp frågan på onsdag.

Klingar ”centrum” negativt eller vad är problemet? 

– Ja, kanske. Det finns många centrum på olika ställen och jag tycker det är bra att vi visar att vi vill bygga en hel stad som hänger ihop, med Kvarnbyn och Forsåker till exempel.

Marie Östh Karlsson (S), ordförande i samma arbetsutskott, håller med. Hon tycker att ett nytt namn är en bra symbol för att stadens centrala delar är under omvandling.

– När man tar ett omtag kan det vara bra att visa det genom ett nytt varumärke, ett nytt namn. Sedan tror jag att folk säkert fortsätter säga att de går ner till Mölndal eller att de går till Mölndalsbro, säger hon.

Om kommunstyrelsens arbetsutskott godkänner namnbytet fattas bara ett beslut i kommunstyrelsen innan det nya namnet blir officiellt.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031-86 84 23

 

Relaterade artiklar
Fler artiklar