Tillfällig simhall klar i höst – så ska den heta

Åbybadet ska rivas och ersättas av ett helt nytt badhus, men under byggtiden ska en tillfällig anläggning på plats. Nu har denna tillfälliga simhall fått ett namn: Lilla Åbybadet.

Mölndals-Posten har tidigare berättat om planerna på det nya badhuset, som ska ge mer bassängyta och plats för simundervisning.

Läs mer: Förslaget: Så blir nya Åbybadet

När den nya simhallen kan börja byggas är inte klart men planen är att riva det gamla Åbybadet i oktober. Då ska den tillfälliga anläggningen, som ska fungera under byggtiden, vara på plats. Nu skriver Mölndals stad, på sin hemsida, att den har fått ett namn. Den ska få det tämligen okontroversiella namnet Lilla Åbybadet.

Detta lilla bad kommer innehålla en 25-metersbassäng samt en mindre undervisningsbassäng med tillhörande omklädningsrum och personalutrymmen. Framförallt ska Lilla Åbybadet möta behovet av simundervisning i grundskolan och fungera som träningsbassäng för Mölndals allmänna simsällskap.

Anläggningen har fått ett tillfällig bygglov och arbetet kommer att starta i maj. Det var en total enighet i byggnadsnämnden för att bevilja det tillfälliga bygglovet.

– Det här är ett jätteviktigt steg för Mölndal. Det krävs att vi har ett provisorium för att kunna bygga den nya simhallen, sa byggnadsnämndens ordförande Adam F Laurén (KD) i början av april.

Läs mer: Grönt ljus för tillfällig simhall

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se