Terrassen med kvällssol lockade mest

Denise Thorsson förälskade sig i lägenheten på Åby allé från starten, men kommer bara att bo där ett år. Då flyttar hon och sambon till grannhuset för att få en större bostad i området Stallbacken.

Av en slump såg Denise Thorsson en broschyr om Jutabos nybygge på jobbet. Som singel och nyexaminerad gick hon egentligen inte alls i köptankar men bestämde sig för att ända närvara vid säljstarten våren 2015.

– Jag blev helt såld och älskar området, men från början skulle jag ha lägenheten själv. Nu när vi är två blev den lite liten.

Läs mer:Halvtid för Stallbacken

Hon och sambon Mats Ödgren försökte byta till en trea i samma hus, men det var för sent. Istället har de köpt en trea i grannhuset som Jutabo också bygger. Inflyttningen är i maj nästa år.

Läget passade sambon

Det finns flera saker som bidrar till att Denise trivs så bra.

– Dels att det är nytt och terrassen som är 27 kvadratmeter stor och har eftermiddags- och kvällssol gör att det blir en annan frihet, säger hon.

Närheten till naturen, Mölndals centrum, simhall och bussen som går alldeles utanför huset är annat som påverkar.

Mölndals-Posten har fått in en del insändare som menar att bebyggelsen blir för tät.

– Vi märker inte av det, för vi har ingenting utanför vår terass. Hade vi bott mitt i området hade det kanske känts annorlunda, men nu ar vi inte ont av det, säger Denise Thorsson. 

När Denise bestämde sig för att köpa lägenheten bodde hon i ett litet rum i Änggården. Sedan träffade hon sin sambo och flyttade in i hans hyreslägenhet i Toltorpsdalen. Han är uppvuxen i Mölnlycke men hade bott i Mölndal många år och jobbar på ABB.

– Det ligger precis över vägen. Det tar honom tre minuter att cykla till jobbet, så det är komiskt att jag hade köpt lägenhet just här.

Plats för bubbelpool

Lägenheten på 44 kvadratmeter kostade 1 697 000 utan tillval. I nästa hus som byggs är lägenheterna dyrare, så trean på 64 kvadrat som de flyttar in i nästa vår kostar 2 810 000 utan tillval.

Dessutom tillkommer en månadsavgift på 2 600 i tvåan och cirka 3 600 för trean samt kostnader för garageplats på 800 kronor i månaden.

– Men vi lever fortfarande billigare här än i hyresrätten och det märks i plånboken. Men elräkningen har gått upp, tidigare hade vi varken egen tvättmaskin eller diskmaskin och framför allt ingen bubbelpool. 

Bubbelpoolen har de ute på terrassen och den kommer få flytta med dem till grannhuset i vår. Där är terrassen dock bara på 20 kvadratmeter.

– Men vi får en balkong med förmiddagssol också.

Några svårigheter att sälja tvåan när det blir dags räknar inte Denise med.

– Området är attraktivt och de som sålt har tjänat över 900 000 kronor, säger hon.

Lotta Nyvall

031-86 84 25 lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar