Infrastrukturminister Tomas Eneroth kommer till Mölndal för att prata tåg. Foto: Jann Lipka/Kent Randay

Tåg på agendan när ministern hälsar på

Mer tåg och ett bättre samarbete med Trafikverket. De önskemålen lär infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) få höra mer om när han på tisdagseftermiddagen kommer till Mölndal för att träffa lokala politiker.

På Socialdemokraternas lokala hemsida gör Patrik Karlsson (S), ordförande i Forsåkers utvecklingsbolag Mölndala, ingen hemlighet av vad han hoppas på ska komma ut av ministerbesöket:

– Det är otroligt viktigt att vi kan beskriva de fördelar som satsningar på infrastrukturen, inte minst järnvägen, kan ha för Mölndals och Forsåkers utveckling. Det är också viktigt att ge ministern en bild av hur vi tycker samarbetet med det statliga Trafikverket fungerar, säger Patrik Karlsson.

Läs mer: Nya beskedet: Mölndal kan få tågstopp (PLUS)

Fortfarande är det mycket oklart om Mölndal blir en del av den framtida nya järnvägen till Borås och vidare till Stockholm. Ännu mer oklart är det när en sådan järnväg skulle kunna byggas.

Tomas Eneroth är relativt nytillträdd som infrastrukturminister. Han tog över posten i somras sedan företrädaren Anna Johansson avgått inför hotet om en misstroendeförklaring från allianspartierna och Sverigedemokraterna.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar