Europe spelade in sin senaste video "Walk the Earth" i Mölndal. Foto: Brian Cannon

Superstjärnorna spelade in i Mölndal

TV + TEXT

Legendariska rockbandet Europe åkte till Forsåker för att spela in sin nya musikvideo. På tisdagskvällen släpptes den på Youtube.

– De älskade stället, säger regissören Patric Ullaeus.

Europe är högaktuella med sitt nya album ”Walk the Earth”, som kommer ut den 20 oktober. Men redan nu går det att kolla in videon till titelspåret. Den spelades in i företaget Produktionsbolagets lokaler i Forsåker för två veckor sedan.

– Jag har jobbat med Europe sedan 2008. Jag har deras förtroende och om jag säger att det är här vi ska spela in så blir det så, säger Patric Ullaeus, som inte bara är regissör utan också delägare i Produktionsbolaget.

Superstjärnorna i Europe tillbringade en hel dag i Mölndal för att spela in videon. Och både musikerna och regissören var riktigt nöjda med miljön och resultatet.

– Det är en helt otrolig miljö här, en miljö som inte finns någon annanstans. Det är mer New York och Berlin än vad New York och Berlin är själva nu för tiden, säger Patric Ullaeus.

Han och kompanjonen Johan Jörneman flyttade in i Forsåker med sitt företag Produktionsbolaget i början av september. Europe är förstås det överlägset mest kända bandet som har befunnit sig i lokalerna så här långt, men Patric Ullaeus hoppas på att det blir fler stora namn i det gamla industriområdet framöver.

– Vi ska bygga upp ett fullt mediahus. Vi ska inte bara göra musikvideor, utan också reklam och tv-produktioner, säger han.

Fredrik Hofflander

fredrik.hofflander@molndalsposten.se

031–86 84 23

Relaterade artiklar
Fler artiklar