Lena Wiktorsson från Enebacken var en av 100 statister som var med under inspelningen på Fässbergsskolan i onsdags. Här gör Ellen Holmström henne klar för inspelningen. Foto: Lotta Nyvall

Sune-film spelas in i Mölndal

Om drygt ett år går nästa Sune-film upp på bio. I veckan har delar av den spelats in i Fässbergssalen på kulturskolan.

Inspelningen i Mölndal har pågått från måndag till onsdag. En av dem som var med på onsdagen var statisten Lena Wiktorsson från Enebacken.

– När jag fyllde 50 kände jag att det var dags att ta tag i den här gömda drömmen och en kollega på Sörgårdsskolan tipsade mig om att de sökte statister till tv-serien Vår tid är nu, berättar hon.

Där spelar Lena en fin dam på 1950-talet. Hennes bidrag finns med i nästa säsong av serien, inte den första som visas på tv nu i höst.

På onsdagen var det en helt annan roll hon skulle agera, den som mamma under en teaterföreställning. Lena Wiktorsson var en av närmare 100 statister som fanns på plats under onsdagen för att spela in filmen som går under arbetsnamnet Sune vs Sune.

Inspelningen av filmen började redan i mitten av september och majoriteten av skolscenerna spelas in på Tynneredsskolan. Eftersom det inte finns någon aula där behövde man hitta någon annanstans att spela in ett par scener och Fässbergssalen passade perfekt.

Den aktuella filmen är första delen i vad som planeras bli en ny triologi med nya skådespelare. Den här gången är Sunes familj på jakt efter en sommarstuga.

Sedan första boken om Sune kom 1984 har 44 böcker om honom sålts i över 10 miljoner exemplar. 1991 gestaltades han både i en julkalender och biofilm. Från 2012 och framåt har tre långfilmer gjorts som lockat över 1,7 miljoner biobesökare i Sverige.

Lotta Nyvall

lotta.nyvall@molndalsposten.se

Relaterade artiklar
Fler artiklar