”Störst av allt är kärleken”

Dallrande nerver, barnskratt och glädjetårar fyllde hörsalen i nyöppnade stadsbiblioteket när det allra första bröllopsparet vigdes där av författaren Björn Ranelid på söndagseftermiddagen.

Mångsysslaren Björn Ranelid har på senare tid fått ännu en sträng på sin lyra – nämligen den som vigselförrättare.

– Det här är det 19:e paret jag viger, berättar han för MP strax före vigseln. Jag vigde 14 par på Bokmässan, inklusive min egen son, och fyra par innan dess.

Att hylla kärleken och äktenskapet i rollen som vigselförrättare är viktigt för Björn Ranelid, men tiden räcker inte riktigt till för alla som vill bli vigda av den kontroversiella författaren.

– Jag har tackat nej till 50 förfrågningar den senaste tiden, säger han.

Men att viga Joanna Schmidt och John Robertsson i ”litteraturens nya högborg” här i Mölndal var alltför lockande för att säga nej till. Och Ranelid uppskattade särskilt att bröllopsparets två barn, Theo och Olivia, var med.

– Glöm inte att spola barnen i varmt språk, uppmanade han paret på sitt alldeles egna vis. Och linda dem i 28 bokstäver. Vi fridlyser blommor och fåglar, men vi borde fridlysa barnen.

– Kärleken är mäktigare än allt annat. Nu simmar ni från stranden Jag till stranden Du över havet Vi, och bygger en bro mellan er.

Hörsalen i det nya biblioteket rymmer 200 personer och var i det närmaste fylld av bröllopsparets släkt och vänner och en och annan nyfiken biblioteksbesökare under ceremonin. Och det var ett uppenbart lättat par som vandrade ut ur lokalen efteråt.

– Nu känns det bra.

Ingrid Fredriksson

ingrid.fredriksson@molndalsposten.se

031-867444

Relaterade artiklar
Fler artiklar