Storsatsning på höstlovet – många aktiviteter

Kommunen avsatte 70 000 kronor för gratis aktiviteter på höstlovet – något som har gett resultat. I år kan lovlediga barn och ungdomar prova allt från bågskytte till att skriva skräckhistorier.

I år har Mölndals föreningar kunnat ansöka om pengar för att genomföra gratis aktiviteter på höstlovet. Totalt fanns det 70 000 kronor avsatta för ändamålet.

Läs mer: Efter sommarsuccén: kommunen vill ordna fler lovaktiviteter

 – Vi har alltid en budget för lovaktiviteter men vi har fördelat om pengarna så att vi har mer pengar till höst- och jullov i år, säger Henrik Dahlqvist, som är chef för ungdoms- och samhällsarbete i Mölndals stad.

Hur har det gått?

– Intresset har varit jättestort från föreningarna och vi är jättetacksamma det. Det har gjort att vi fått en väldig bredd på aktiviteter, och det är utspritt både åldersmässigt och på olika platser.

I helgen har det funnits gott om saker att göra för lovlediga barn och unga, och under veckan fortsätter det med allt från skridskoåkning till teaterläger och en rap-workshop.

Utöver föreningarnas aktiviteter ordnar Mölndals stad en del egna arrangemang. Det blir till exempel skräckskola på Kållereds fritidsgård och författarbesök på biblioteken.

Varför är det viktigt med lovaktiviteter?

– Dels är det viktigt att ha många olika sorters aktiviteter för att det ska tilltala många olika målgrupper. Nu när det är corona är man begränsad att resa och då vill vi också kunna erbjuda saker att göra på loven. Det är väldigt roligt att Mölndal satsar på barn och unga.

För att aktiviteterna ska vara coronasäkra och följa alla restriktioner krävs det föranmälan. Alla programpunkter och info om hur man anmäler sig finns på Mölndals stads hemsida.

– Det har fungerat bra med föranmälningar. Det handlar enbart om att det inte ska komma för många på varje aktivitet, säger Henrik Dahlqvist

Elvira Linderot

elvira.linderot@molndalsposten.se