Storbråk i centrum – polis sätter in extra bevakning

Polisen fick på måndagseftermiddagen mängder av samtal om ett bråk mellan två stora grupperingar av ungdomar i Mölndals Centrum.

Ett större bråk mellan två ungdomsgrupperingar utbröt i Mölndals centrum under måndagskvällen. Runt 25 till 30 ungdomar ska ha slagits med tillhyggen och flera personer i närheten uppger att de blivit rånade och misshandlade.

Det första samtalet om bråket inkom till polisen vid 17-tiden, när ett vittne sett en större grupp ungdomar på Bergmansgatan. Tio till femton killar i tonåren ska sprungit mot varandra och sedan börjat bråka. Vittnet uppfattade det som två gäng som drabbade samman.

Polis larmades till platsen men när de kom fram hade ungdomarna försvunnit. Vid 18.30 fick sedan polisen flera nya samtal om bråk i Mölndals centrum. Då beskrev vittnen det som 25 till 30 ungdomar som slogs med tillhyggen och järnrör. Polis larmades återigen och när de anlände skingrade sig ungdomsgängen. Flera personer kontrollerades men ingen kunde misstänkas för något brott.

Låste in sig på hotelltoalett

En man i 20-årsåldern sprang in på Scandic Hotel och låste sedan in sig på en av hotellets toaletter. Polis fick tillkallas för att avlägsna mannen, som enligt polisen inte var samarbetsvillig och förtegen om han varit med i något bråk. Något senare hittade personal på hotellet någon form av hemmagjord klubba eller tillhygge.

Senare på kvällen fick polisen även in flera anmälningar om rån och misshandel. En person uppgav att han blivit omringad på gatan av fyra-fem personer, hotad med kniv och sedan rånad på sitt halsband. En annan person ska ha mött 20-talet ungdomar på Brogatan och blivit slagen med knytnävsslag och ett batongliknande föremål. Han blev också bestulen på sitt pass. Ytterligare två anmälan om misshandel skrevs.

Extra polisresurser i centrum

Enligt polisen i Mölndal ser man på händelsen som två gäng med unga personer som slagits mot varandra. En utredningsgrupp arbetar med att samla in filmer från händelsen för att utreda händelseförloppet. Polisen har fått mycket samtal om händelsen, och de flesta vittnen beskriver händelsen som 25-30 ungdomar som drabbats samman, och vissa beskriver det som så många som 40 ungdomar.

Med anledning av bråket har polisen satt in extra förstärkning i Mölndals centrum under veckan och kommer fortsätta ha extra polisresurser till och med lördag. Genom att vara på plats vill man förebygga att fler bråk uppstår under veckan.

Läs mer: ”Hämndaktion efter storbråk stoppades – fyra anhållna”

Linus Annlöv

redaktion@molndalsposten.se

Hämndaktion efter storbråk stoppades  – fyra personer anhållna