Stora sushikedjan öppnar i Mölndal

Samtidigt som många restauranger just nu kämpar i motvind öppnade ytterligare en i Mölndals galleria i onsdags. Det i form av restaurangkedjan Sushi Yama, med ett 50-tal restauranger över hela Sverige.

Restaurangen, som har öppet för både lunch- och kvällsservering, ligger på bottenplan vid rulltrapporna närmast entrén mot stadsbiblioteket. På menyn står förutom sushi, asiatisk streetfood, som dumplings och bao buns, ett slags ångat bröd som fylls med kött eller grönsaker, kimchi och stark chilisås.

Trots tuffa tider för många restauranger och butiker i coronatid hoppas Danny Barsoum, marknadschef för restaurangkedjan, att konceptet ska falla Mölndalsborna i smaken.

Läs mer: Rosegarden slår igen efter konkurs

Läs mer: Gallerian om nya restriktionerna: ”Håller öppet som vanligt”

Han var själv på plats i Mölndal under onsdagens restauranginvigning och beskriver tillställningen som relativt lugn men positiv.

Det finns redan flera sushirestauranger i Mölndals innerstad, behövs en till?

– Jo, men det tror jag att det finns utrymme för, då vi också har många trogna kunder som gillar vårt koncept. Vi har ju till exempel sedan tidigare tidigare flera restauranger i Göteborg, där vi erbjuder hemkörning i samarbete med Foodora. Ett samarbete som ännu inte finns i Mölndal, men som vi hoppas kunna erbjuda även här inom kort.

Det är över huvud taget ett tufft läge för många restauranger just nu, vilken är er överlevnadsstrategi?

– Det är väl just att vi vår verksamhet redan från början bygger på just mycket takeaway, som ju funkar även i dessa tider. Vi har också ett högt hållbarhetstänk och serverar till exempel inga rödlistade produkter, utan använder oss bara av certifierade råvaror.

Detta är Sushi Yamas åttonde etablering i Sverige under året. I Göteborgsregionen finns sedan tidigare tre restauranger i Göteborg, samt en i Kungälv.

Camilla Moestedt

camilla.moestedt@molndalsposten.se