• Tyska Lidl öppnar på Brogatan i början av 2018.

  Stora matkedjan satsar på butik i centrum

  Axfood finns redan. Ica kommer 2018. Men de blir inte ensamma. Nu har Mölndalsbostäder gjort klart med en tredje stor livsmedelskedja till Mölndals nya centrum.

  – Vår spontanta reaktion var kanske att det skulle bli för mycket med tre livsmedelsaffärer. Men sedan fick vi klart för oss att de ändå har ganska olika inriktningar, säger Mats Andersson, fastighetsutvecklingschef på Mölndalsbostäder, till Mölndals-Posten.

  Det handlar om den tyska matkedjan Lidl, som i februari 2018 slår upp portarna på Brogatan, ungefär mitt emellan Sahlinshuset och Alberts torg.

  – Vi är jätteglada att kunna etablera vår första butik i Mölndal, särskilt i ett så trevligt område i innerstaden. Samarbetet med Mölndalsbostäder har varit väldigt smidigt. De är lösningsorienterade och vet vad Mölndalsborna vill ha, vilket skapar trygghet för oss, säger Christoffer Wennergren, etableringschef för Lidl i Göteborg, i ett pressmeddelande.

  Enligt Mats Andersson på Mölndalsbostäder är det mycket viktigt för hela området att det finns flera olika livsmedelsaffärer – både för konkurrensens skull men också för att gagna andra butiker och verksamheter i centrum.

  – Lidl kan dra mycket besökare som annars aldrig hade kommit till innerstaden, säger Mats Andersson förhoppningsfullt.

  Som Mölndals-Posten tidigare berättat ska Ica också starta en ny butik i centrum, inne i den galleria som just nu byggs. Tanken är dessutom att dagens Hemköp-butik ska finnas kvar i en eller annan form.

  – Axfood kommer att finnas här, sedan om det blir i form av Hemköp eller Willys, det vet jag inte i dag, säger Mats Andersson.

  Fredrik Hofflander

  fredrik.hofflander@molndalsposten.se

  031-86 84 23

  Relaterade artiklar
  Fler artiklar